˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

I saw a film today,oh boy...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Russian Circles

Όσο περνάει ο καιρός ο ήχος εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο.Θα μπορούσα να υποθέσω οτι βρισκόμαστε στην εποχή του Post,έστω και αν στην Κίνα έχουν περάσει (μάλλον) στην εποχή του αγριόχοιρου(?) .Αν χαρακτήριζα βέβαια έτσι τους Russian Circles αυτό που θα κατάφερνα είναι να βάλω ταμπέλα σε μια μπάντα η οποία επεκτείνεται πολύ περισσότερο από τον όρο "Post".Πολύ περισσότερο έγραψα?Έτη φωτός.
Η δεύτερη κυκλοφορία της μπάντας από το Chicago ονομάζεται "Station".Πριν επεκταθώ όμως στο ζουμί της υπόθεσης,θα ήθελα να αναφερθώ,πρώτα, στο συγκλονιστικό Artwork του "Station".Πίσω λοιπόν από αυτήν την βαρύγδουπη λέξη βρίσκεται μια,μελαγχολική,εικόνα b-movie αισθητικής .
Η είκονα αυτή,λοιπόν, σε προιδεάζει -προετοιμάζει- γι'αυτό ,το οποίο θα ζήσεις.
Και ναι.....
Με το πέρασμα του χρόνου μαθαίνεις ένα μεγάλο μυστικό.Ότι είναι ατού για μια μπάντα η όμορφη αισθητική.Η αισθητική ομορφιά που προετοιμάζει το έδαφος και σε μεταφέρει "εκεί"....
Image Hosted by ImageShack.us
......"Εκεί" 'οπου πλέον αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν την μουσική πανδαισία οι Russian Circles.
Δημιουργήθηκαν το 2004 από τον κιθαρίστα Mike Sullivan και τον Μπασίστα Colin DeKuiper
,μέλη των Dakota/Dakota.Στην συνέχεια εισχώρησε και ο ντράμερ Dave Turncrantz του οποίου η καριέρα επρόκειτο να τελειώσει σχετικά σύντομα.Το 2007 και μετά την αποχώρηση του Dave, η μπάντα ανακοίνωσε ότι το μπάσο,στο καινούριο άλμπουμ, θα ηχογραφηθεί απο τον mister Botch/This arms are snakes (και μόνο που έγραψα Botch μου σηκώθηκε η τρίχα) ,Brian Cook.
To Station μοιάζει με ένα παρορμητικό ταξίδι.Σε αντίθεση με τις άλλες μπάντες της ίδιας συνομοταξίας που βασίζονται στη "λογική" του Post.Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω και τις ομοιότητες με Pelican.
Νομίζω οτι μόλις έπεσα στην παγίδα του ενθουσιασμού...
Πού είχαμε μείνει?
Α,ναι...
Το Station λοιπόν είναι ένα ταξίδι.
Ένα ταξίδι στην Κόλαση.
Ένα ταξίδι που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
Ένα ταξίδι γι'αυτούς,που ίσως τους ενδιαφέρουν οι χαοτικές κιθάρες και ντραμς βουτηγμένα στο Reverb.
Αισιόδοξο.'Οπως το "Campaign".
Μακάβριο.Δίνει την εντύπωση ότι κάτι έρπει,μέσα στις σκιές, προς το μέρος σου,"Harper Lewis".
Σκληρό ,μαλθακό,παιχνιδιάρικο.Όπως ακριβώς είναι και το ομώνυμο κομμάτι.
Το "Verses" διαγραφει μια ανοδικη,επιπόλαιη πορεία προς την κορύφωση καθώς παραμονεύει στην γωνία το συγκλονιστικό -μου θύμισε Baroness.Ο,ναι. - "youngblood".Τι να εννοεί άραγε λέγοντας "youngblood"?Αφήνει κάποιο υπονοούμενο περι νεολαίας ίσως?
Το "Xavii" ολοκληρώνει το μακρινό ταξίδι προς την εξιλέωση.
Τα έξυπνα riffs,τα πολυσύνθετα όσο και απλά, drums καθώς και το "βαριά" πεγμένο μπάσο του Station σε αφήνουν με την εντύπωση οτι οι Russian Circles δεν τέλειωσαν εδώ το ταξίδι στην Κόλαση η τον Παράδεισο.

"Διάλεξε εσύ, που θέλεις να πας.."

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Το τσιγάρο στο τασάκι μου, το άφησες, μα την καρδιά μου πήρες,και μονο με παρατησες,και πινω μπυρες πινω μπυρες πινω μπυρες

evaversus είπε...

Το station είναι το μεγάλο ξεπούλημα των Russian Circles στο βωμό της αναγνωρισιμότητας .Πλέον στα περισσότερα ηχούν σα τελειωμένοι ποστ ροκάδες .Για ακούστε τον προηγούμενο .Κρίμα .Έ seki ; ...

Anestits είπε...

Και το προηγούμενο έχουμε ακούσει μεγάλε αδερφέ.Βλέπεις πουθενά να αναφέρομαι περί "ΔΙΣΚΑΡΑΣ" ?

evaversus είπε...

Τότε γιατί αναφέρεσαι στο δίσκο ???
Πιάσε καλύτερα κάνα zodiac που Γ****!!!

Anestits είπε...

giati aksizei na ton anafereis!toso aplo!

evaversus είπε...

ok paw paso

Anestits είπε...

San polu grigora den ekanes pisw Vaggela?xmmmmmmmm.......ypopto